Fang

L’argila

Qui no ha remenat fang alguna vegada? Tothom ha remenat fang alguna vegada. No? En algun moment de la vida a l’escola o en un bassa els nens i nenes de totes les generacions han tingut algun contacte amb l‘argila i n'han descobert la plasticitat.

L'argila és un material molt abundant a la terra, i el seu origen mineral, el feldespat, és el més abundant a l’escorça terrestre. Els productes que se'n deriven estan presents a les llars en moltes formes utilitàries. Vaixella, vaters, labavos, paviments, revestiment del microones, aillants elèctrics i tèrmics, fàrmacs, etc. La llista és sorprenent.

En les arts plàstiques la ceràmica ocupa us espai important,  per l’antiguetat del seu orígen tecnològic i per ser un material que resisteix el pas del temps com cap altre. Amb tot, la ceràmica, el fang té una importància cabdal per a la formació artística gràcies a la seva principal propietat: la plasticitat.

De fàcil accessibilitat aquesta matèria prima resulta ser una una molt bona eina per afinar la psicomotricitat, com en moltes altres tècniques artístiques, els nens descobreixen la plasticitat i la possibiltat de crear volums de totes mides i formes amb les seves propies mans. Apte per a totes les edats l’aprenentage de la ceràmica és formadora de paciència i habilitat manual, qualitats prou dessitjables en l'era de la immediatesa i les pantalles.

Tot te el seu tempo: modelar, secar, coure, valorar. Com en tot ofici cal certa pràctica però és fàcil introduir la mainada a la creació d’objectes, no només útils, també artístics. En un primer contacte amb l’argila la vessant lúdica és la precursora de la formació i capacitat artístiques. La capacitat innata dels nens i nenes d'expressar-se amb el fang els permet descobri-se a si mateixos com el que són, petits artístes sense por.

 

peli cos

Ceràmica

Taller de ceràmica per adults durant tot l'any.

Tardes de dilluns, dimarts, dimecres i matins de divendres, dues hores de ceràmica en diferents horaris. Consulteu horaris a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Ens iniciarem a la ceràmica des d'una perspectiva ample: construcció a ma, al torn, amb motllos, esmalts, diferents argiles, diferents cuites, etc. La ceràmica com a mitjà artístic i utilitari en si sense limitacions superant esculls tecnològics, explorant la vessant de cadascú i les fronteres, si n'hi ha, de l'objecte artístic i/o funcional.

 

Iniciació ceràmica

Iniciació a la ceràmica per totes les edats. Per als més petits de 4 anys hi ha el format familiar els dissabtes al matí on els menys petits també hi tenen cabuda. Setmanalment hi ha l'extra-escolar de fang per a més grans de 4 anys. I pels adults els cursos en diferents dies i horaris. Consulte-los aquí: Ceràmica

Curs de torn

Iniciació al torn.

Aquest curs va dirigit a persones que vulguin tenir un primer contacte amb el torn per aprendre a centrar, estirar i acabar peces que anirant creixent amb la pràctica. Aquest curs sol estar inserit als cursos de ceràmica.

Es tracta d‘una tècnica eminenment pràctica pel que és aconsellable fer més d'una sessió a la setmana. El curs coincideix amb el d‘iniciació a la ceràmica.