Anti-curriculum

De moment LaPampalluga és l'estudi on pretenc dedicar-me al que m'apassiona i aprendre ensenyant el que he aprés i fer que amb el temps sigui un espai compartit que generi sinergies al voltant de l'art i la creació ceràmica, principalment. M'he dedicat a la ceràmica un temps i a altres àmbits artístics i sempre m'ho he muntat per aprendre'n coses. Així que si he de soldar, fer ciment, escaiola, fusta, maquetes de tota mena, o dissenyar un interior, ho puc fer perquè sempre he anat fent feinetes relacionades amb diferents materials constructius.

La meva passió és la Ceràmica i he participat a tants monogràfics com he pogut d'altres artistes que he conegut on intento aprendre sempre altres tècniques per aprofundir en la ceràmica com a llenguatge artístic. Però també veig les possibilitas de la ceràmica com a eina pedagògica vital, l'argila element bàsic de la terra, l'aigua element transformador, el foc com a element catalitzador determinant, imprescindible. És "l'alquímia" al servei de l'expressió artística i la cosa utilitària. La plasticitat el volum el treball manual permet desemvolupar altres sentits per al creixement personal en una societat super tecnificada on l'inmediatesa és el "Valor!"

És molt el que s'ha arribat a escriure sobre la "frontera" de l'art, l'artesania o el disseny, on la ceràmica hi és present però  sempre en un darrer terme, segurament per la dificultat de veure'n un resultat immediat o pel fet que és una tècnica molt relacionada amb la indústria. La ceràmica és l'ofici de la paciència, els processos s'han de contemplar des de la calma. Evidentment la industria troba les seves dreceres de les quals ens n'aprofitem positivament.

Així doncs no em quedo només amb la ceràmica i vull aprendre més d'altres materials  participant en tallers per aprendre altres tècniques. I vull que altres artístes puguin venir a LaPampalluga a ensenyar-nos quelcom. Per això remeno altres materials i tècniques que porto a terme fent tallers  a qui estigui interessat, normalment públic infantil el més inspirador...

Aquest web i  anti-curriculum va mutant i avui ho expresso així i demà aixàs és la gràcia d'aquesta tecnòlogia, com la vida va mutant...