Espai Creatiu


Cursos i Tallers setmanals

De Dilluns a Divendres, de 17h a 20h

Taller d'Art per nens i nenes

Tallers en horari extra-escolar a partir de 3 anys. Dijous.

Tallers en horari extra-escolar a partir de 5 anys. Dimarts Dimecres i divendres.


Cursos de ceràmica per adults

horaris flexibles

Iniciació al món de la ceràmica

Un curs pensat per iniciar-se en la ceràmica i descobrir-ne les possibilitats.


Altres activitats

Animacions aniversaris etc.

Taller obert a altres activitats artístiques

La Pampalluga és un taller obert a tota mena d'activitats relacionades amb les arts plàstiques però també tenim alternatives pensades per celebracions.


Tallers per totes les edats

...en familia

Tallers familiars

Tallers casuals de tota mena per a la participació de tota la familia. Una manera de participar en l'aprenentatge creatiu dels més menuts.

 

Fang

L’argila

Qui no ha remenat fang alguna vegada? Tothom ha remenat fang alguna vegada. No? En algun moment de la vida a l’escola o en un bassa els nens i nenes de totes les generacions han tingut algun contacte amb l‘argila i n'han descobert la plasticitat.

L'argila és un material molt abundant a la terra, i el seu origen mineral, el feldespat, és el més abundant a l’escorça terrestre. Els productes que se'n deriven estan presents a les llars en moltes formes utilitàries. Vaixella, vaters, labavos, paviments, revestiment del microones, aillants elèctrics i tèrmics, fàrmacs, etc. La llista és sorprenent.

En les arts plàstiques la ceràmica ocupa us espai important,  per l’antiguetat del seu orígen tecnològic i per ser un material que resisteix el pas del temps com cap altre. Amb tot, la ceràmica, el fang té una importància cabdal per a la formació artística gràcies a la seva principal propietat: la plasticitat.

De fàcil accessibilitat aquesta matèria prima resulta ser una una molt bona eina per afinar la psicomotricitat, com en moltes altres tècniques artístiques, els nens descobreixen la plasticitat i la possibiltat de crear volums de totes mides i formes amb les seves propies mans. Apte per a totes les edats l’aprenentage de la ceràmica és formadora de paciència i habilitat manual, qualitats prou dessitjables en l'era de la immediatesa i les pantalles.

Tot te el seu tempo: modelar, secar, coure, valorar. Com en tot ofici cal certa pràctica però és fàcil introduir la mainada a la creació d’objectes, no només útils, també artístics. En un primer contacte amb l’argila la vessant lúdica és la precursora de la formació i capacitat artístiques. La capacitat innata dels nens i nenes d'expressar-se amb el fang els permet descobri-se a si mateixos com el que són, petits artístes sense por.

 

peli cos